Na promie
poniedziałek, 02, maj 2016 18:02 Bożena Sałacińska

 

Rejs duńskim promem Crown Seaways z Kopenhagi do Oslo i z Oslo do Kopenhagi

Jednostka ta zabiera na pokład 1.700 pasażerów, 50 TIR-ów i 300 samochodów.. Największe wrażenie pozostawił na turystach odcinek trasy wzdłuż brzegów Oslofioru.
W sumie seniorzy Kazimierzowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku spędzili na tej super luksusowej jednostce 34 wspaniałe godziny. Posiłki spożywali w restauracji Seven Seas. Jest tam największy na całym Bałtyku bufet samoobsługowy. Jego specjalnością jest kuchnia skandynawska. Dla bydgoszczan największą atrakcją były owoce morza a wśród nich:raki, krewetki, langusty, mule, czarny kawior, łosoś w trzech postaciach i wędzony tuńczyk. Osobnym tematem było pieczywo i kilka rodzajów serów pleśniowych. Były również potrawy tradycyjne takie jak boeuf strogonow, golonka oraz zestawy duńskich wędlin. Całość uzupełniały pyszne desery i bogaty wybór owoców. Do tych potraw w dowolnych ilościach można było się raczyć kawą, sokami, francuskimi winami i duńskim piwem.
Wieczory KUTW-wicze spędzali w Night Club Columbus z muzyką na żywo i w dyskotece Piano-Bar. Na zakończenie rejsu ochmistrzyni promu Crown Seaways otrzymała pamiątkowe albumy o naszym regionie.

View the embedded image gallery online at:
http://kutw.pl/na-promie#sigProGalleriaa5391b3ce2


 

Dodaj komentarz

Europejski Dzień Seniora w Bydgoszczy